Kyllä mutsitkin rällää!

Se olis huomenna sitten yksinhuoltajuustarinan loppu. Isi tulee kotiin ja saan lopettaa leikkimästä marttyyria. Jos ei tule tuliaisia, saatan jatkaa vielä päivän päälle. 
Isin kotiinpaluun kunniaksi ehditään halailla ja pussailla huominen päivä ja sitten minä lähden työystävien kanssa pikku päiväristeilylle jossa olisi tarkoitus hymyillä, nauttia auringosta ja kiertää kaikki tallinnan terassit. Tai ainakin kiertää niitä niin kauan että ensimmäinen sammuu!

Alkoholista tulee aina niin mahdottoman nostalginen olo, kaiholla muistelen niitä nuoruuden päiviä kun tanssin baarin pöydillä pilkkuun saakka ja kävelin kesäyössä kotiin välillä puskiin yrjöillen. 

Nykyään käytän alkoholia melkein päivittäin, kylläkin käsidesin muodossa ja olen jotenkin jopa hieman vieraantunut ajatuksesta, että vetäisin jotkut kunnon olmikännit. Toisaalta meikä on niitä ehtinyt sen verran monet vetäistä, että jo niiden muistelu saa pään vähän pyörälle.

Kun se tilanne tulee että omat lapset sitten joskus toooooodella pitkän ajan kuluttua alkavat näihin kokeiluihin, on oikeastaan aika ihana päästä sanomaan että kyllä se äitikin on ollut nuori ja tietää nuo touhut. Ja kun ne ei usko, näytän heille nämä seuraavat TOP kolmoseen kerätyt seikkailut. Tarinoita olisi kyllä aika paljon enemmänkin, mutta karu totuus on että osa niistä ei kestä päivänvaloa, edes kaunisteltuina.


NRO3. 
Nuoruudessa minulla oli ehkä paras iskulause mitä maa päällään kantaa. Potentiaalisen uroon löydyttyä menin tyrkylle, kerroin että oonhan mä vähän tämmönen tanakka mutta pirun notkea ja siinä samassa olin spagaatissa baarin lattialla. Uskokaa tai älkää tämä toimi, useamman kerran!

Eräs tällainen kerta oli sitten päätynyt jatkoille ja siinä muhinoidessa silmiin osui valokuva kirjahyllystä, jossa oli jotenkin tosi tutun näköinen nainen. Kysyttäessä mies kertoi että kuvassa on hänen siskonsa perhe. 

Aamulla kun pikkuhiljaa aloin koomasta heräillä ja sain toisen silmän puolittain auki, tajuan että minua tuijotetaan. Kaksi pientä silmää katsoo kiinnostuneena ja kun lopulta saan molemmat silmät auki, tämä nilliäinen huutaa kovaan ääneen "äiti, sun ja isin sängyssä on meidän vanha hoitotäti mutta se taitaa olla menninkäinen!". 
Edellisillan tuttavuus oli sitten unohtanut mainita, että olimme hänen siskonsa perheen asunnossa jossa hän oli matkan ajan ollut kissavahtina. Oli vain unohtanut että paluupäivä oli sunnuntai. Ja tietenkin tämä perhe oli sama, joiden lapsia olin hoitanut iltapäiväkerhossa.

 Helvetti että hävetti kerätä kamppeet ympäri asuntoa ja anteeksi pyydellen hipsiä hissun kissun kotia kohden. 
Kotitalon hississä meinasin saada slaakin kun näin itseni peilistä, lapsen kuvaama menninkäinen oli aika kaukana siitä saatanan mörököllistä mikä peilistä tuijotteli takaisin.

NRO2.
 Sisko(Eli Ainotäti) täytti elämässään vain kerran 18, ja pitihän sitä nyt päästä juhlimaan. Alkuilta lilluttiin paljussa, minä, sisko ja yksi yhteinen ystävämme. Ilolientä kului, vettä ei tietenkään pisaraakaan. KOlmen tunnin paljuamisen jälkeen oltiin kaikki kolme niin järkyttävässä kännissä että toinen toistamme tukien saatiin kuteet niskaan ja kylille. Sisko taisi jo menomatkalla oksentaa pari kertaa. Minä, jolla oli eniten turnauskuntoa päätin, että ei siinä mitään jos sisko nyt vähän nukahtelee baarin pöytään, jatkot pitää silti järjestää! 

Ja niinhän me järjestettiin. Vanhemmillani oli siihen aikaa omakotitalon pihalla iso piharakennus jonne neljän taxin voimalla suunnattiin. Meno jatkui suhteellisen hurjana, sisko vietti koko jatkot vessassa oksentaen ja muut bailasi. Kunnes isä saapui noin kello 5 kertomaan että nyt saattaisi olla aika lopettaa juhlat tai hän soittaa omaan kotiinsa poliisit omien tyttäriensä vuoksi. No, minkäs mahdat jos isi käskee, porukka pihalle ja sisälle vähän iltapalalle. Minä en päässyt eteistä pidemmälle kun jalat lopulta sakkasi niin totaalisesti että rojahdin eteisen kynnykselle ja rimpuloin kuin koppakuoriainen jalat ja kädet kohti taivasta. 
Sisko paralla oli oksentamisen jälkeen iskenyt nälkä ja jääkaapilta hakiessa mikään tavara ei kertakaikkiaan pysynyt kädessä. Siinä vaiheessa kuin litran maitotölkki pulputti sisältöään pitkin lattioita isä ilmoitti että me jäädään perinnöttömiksi. 

NRO1. 
Ehdottoman ykköspallin saa pikku illanvietto ystäväni(Nellitäti) kanssa.

 Suunnitelma oli viettää kiva ilta ihan tässä kotona, vähän lenkkeillä, syödä jotain hyvää ja sitten vain saunoa ja ottaa ihan vaan pari juomaa. 
Lenkillä käytiin, kyllä. Syötiin hyvin ja tietenkin kevyesti. Kun saunaan päästiin niin touhu oli jo lähtenyt lapasesta niin  urakalla että loppu on kuin tarua ihmeellisempää. 


Siinä missä minulla on hyvä viinapää, ystävääni en tule koskaan peittoamaan. On lähes petollista lähteä siihen samaan tahtiin mukaan ja juoda ihan kaikki viinalajikkeet sekaisin kuin sekametelisopassa konsanaan. 
No siinä se idea alkoi kehkeytyä pikkuhiljaa promillien noustessa. Päätettiin hankkia kuski ja lähteä seikkailemaan! 
Ja niin sitä seikkailtiin. Ei mitään muistikuvaa matkasta, ei määränpäästä. 
Pieni unohtumaton pätkä tätä seikkailua jäi ikuisesti muistiini kun ystäväni jotenkin onnistui karistamaan tupakan tuhkat meikäläisen oikeaan silmään. Sattu ihan jäätävän paljon. Mutta arvatkaa mikä sattui vielä enemmän? 
Se kun päätin sitten siinä hutikassa aloittaa silmään aktiivihuuhtelun. Ainut saatavilla oleva neste oli stolishnaja-vodkaa. 
Se kipu, se kirvely ja tunne että silmä irtoaa päästä oli jotain aivan käsittämätöntä. Mutta oletettavasti olin myös hörppinyt samaa litkua hetkeä aiemmin koska seuraava kerran kun tulen tajuihini,on aamu. makaan oman kotini pihakuistilla, Alasti. Silmä punaisempana kuin särjellä, edelleen se kamala vodkapullo siinä vieressäni unta vahtimassa. 

Tämän seikkailun krapula on myös jäänyt niin vahvasti mieleen että alkoholinkäyttöni loppui oikeastaan siihen. 

Olkoon tämä teksti perintö lapsilleni,kun he tulevat siihen ikään että alkoholi alkaa kiinnostamaan. Kaikki loput tarinat jääköön pimentoon. Ja muistakaa, että kaikki se muu oli vielä astetta hurjempaa. ;)
Ja tyttäreni; opettele spagaati!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä jos päiväkotia ei olisi olemassakaan?

Leipoisko pullaa vai tappaisko jonkun?